Presentation tråd för medlemmar!

Testa på lajv?

2015-07-14 15:24 #0 av: Stenisen

Hej!

Jag har läst lite om lajv och jag tycker det verkar jätteroligt. Problemet är att jag inte har någon aning om hur det funkar. 

Hur hittar jag ett lajv som jag vill och kan gå på? Jag bor i Skåne och vill nog helst testa på fantasy. 

Vad gör jag som nybörjare när jag inte känner någon som håller på med det eller skulle vilja testa det med mig?

Vad brukar man kunna förvänta sig när man åker på lajv?

Tacksam för all svar jag kan få! :)

Anmäl
2015-07-14 15:29 #1 av: Lexie82

följer

Anmäl
2015-07-30 22:27 #2 av: Hallonsaft

Hej
Det finns många lajvare i skåne men det finns inte särskilt många lajv, i och med att det inte finns så många bra lajvområden här.

Det finns lite olika ställen man kan kolla runt på för att hitta lajv. Det största förr var att kolla på http://spelkult.se/spelkalender/ Vet dock inte hur många som använder den numera.

Det största som används är olika grupper på facebook. Om du har det kan jag tipsa om en grupp som heter "lajvkalendarium". Eftersom du är från skåne finns även "lajvare i skåne". Sedan finns en grupp som heter "Vi som lajvar", men jag vet inte om jag helt rekommenderar den, eftersom klimatet där inte alltid är helt okej. Som nybörjare tror jag dock att du kan få lite hjälp där dock.

En stor lajvkanmpanj i fantasytappning som sker är "Projekt Lazarus". De hade för ungefär en månad ett lajv med över 600 deltagare, och de är mycket nybörjarvänliga. Nästa lajv blir förmodligen dock inte förrän under nästa år. http://www.projektlazarus.se/

Sedan kan jag rekommendera ytterligare ett lajv om du vill testa lajva och gillar Harry Potter, och det är Bifrost, som är om några veckor. Det är ett trevligt lajv med många nya lajvare och många lite yngre också. Det är ett bra lajv om du vill skaffa dig översikt över lajv och jag tror att du skulle kunna få en kul upplevelse där. (Själv spelar jag lärare där). Dessutom ingår mat i priset vilket är bra ur många aspekter.
http://www.bifrostlajv.blogspot.se/

Anmäl
2016-02-27 17:45 #3 av: EllenE

Undrar exakt samma sak, fast jag skulle behöva något ställe i skövde. 

kom in på någon sida och har nu suttit och kolla på youtube filmer om lajv i ett par timmar, oops..

#0 såg att inlägget är gammalt, kom du igång och lajvade?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.