11. Nybörjarfrågor

Lajv för äldre

2013-09-25 07:23 #0 av: Guldkant

Jag undrar om det finns lite äldre människor därute runt 40 50 som lajvar. Jag skulle så gärna vilja börja. Men känner ingen i min ålder som har detta intresse.

Anmäl
2013-09-25 18:49 #1 av: Blodfot

hej, jag känner en person som iallafall har lajvat och sist jag såg han var han nog 60-70 år. så alla kan lajva, den yngsta jag sett som lajvar var 9 månader så ALLA kan lajva<!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-09-27 11:18 #2 av: Kaiia

Haha, ja, visst kan äldre lajva! Det blir en så härlig blandning på lajv där äldre personer kommer med och man verkligen ser hur kul dom har! Så åk på lajv du, och dra gärna med en kompis så du inte åker själv!

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl
2013-09-28 00:23 #3 av: Trollhund

Fast frågan var väll inte om hen kan eller bör, utan om det fanns andra i den åldern.

Jag själv har bara lajvat i två föreningar. I båda var majoriteten yngre och båda hade varsin äldre deltagare. Men spridingen är olika och det beror mer på föreningen än lajvet vilken ålder deltagana har.

Anmäl
2013-10-06 22:02 #4 av: Hallonsaft

Det finns många som är i den åldern som lajvar, men du har rätt i att det kanske inte är mest vanligt förekommande. Det finns ju dock en del lajv där det är lättare att hitta folk i samma ålder. Många gånger beror det på att folk som förut lajvat mycket nu verkligen väljer sina lajv med omsorg och därför får vissa speciella lajv lite högre hype och medelålder.

I år har jag varit på två lajv med ganska hög medelålder. Det första var SF-lajvet "Monitor Celestra", spel 3,  där jag har för mig att meddelåldern låg på över 30 och jag vet minst 4 som var över 50 (det var dock många spelare som jag inte spelade mot), och det fanns desto fler över 40.
Westernlajvet "Död mans hand" (som är en kampanj), lockar också mycket folk i olika åldrar.

Var bor du och vilken typ av lajv är du intresserad av?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.