Annons:
Etikett04-mat-och-dryck
Läst 4592 ggr
LinaN
2007-12-19 23:59

Lembasbröd- recept (engelska)

Ingredients:
2 1/2 cups of flour
1 Tablespoon baking powder
1/4 teaspoon salt
8 Tablespoons cold butter (1 stick)
1/3 cup sugarIngredients:
2 1/2 cups of flour
1 Tablespoon baking powder
1/4 teaspoon salt
8 Tablespoons cold butter (1 stick)
1/3 cup sugar
1/2 teaspoon cinnamon
2/3 cup milk (I found that using using 2/3 cup of heavy cream is better)
1/2 teaspoon vanilla
honey or maple syrup for dipping
Preheat over to 425 degrees.

Mix flour, baking powder, and salt in a large bowl. Add butter and mix with a fork or pastry cutter until mixture looks like fine granules. Add sugar and cinnamon and mix. Add milk and vanilla and stir with a fork until dough forms. (you can add a little bit more milk than the recipe calls forif it gets too hard to stir.)

Roll into balls and place on cookie sheet, mashing them out until they are about 1/2 inch thick and 3 inches across. Makes about 12 - 14. Bake for about 12 minutes or until insides aren't gooey. (I would suggest making them small, for if they are too big, they will fall apart very easily.)

This is a great recipe if you do everything right, and it really does fill you up fast. Here is a veriation that I myself found while playing around on the internet I would give the site credit if I had the name but all I have is the recipe.

2 1/2 cups of flour
1 Tablespoon baking powder
1/4 teaspoon salt
8 Tablespoons cold butter
1/3 cup sugar
2/3 cup milk
1/2 teaspoon lemon extract

Preheat over to 425 degrees.Mix flour, baking powder, and salt in a large bowl. Chop butter into mixture with a pastry cutter or knead in with your fingers until you get a crumbly mixture. Add sugar and mix. Add milk and lemon extract and stir with a fork until dough forms.

Roll the dough out about 1/2 inch thick. Cut out 3 inch squares and transfer to a cookie sheet. Criss-cross each square from corner to corner with a knife. Bake for about 12 minutes or until set and lightly golden. Makes 10 to 12.

So next time you decide to have a Lord of the Rings marathon, or just decide to try something new, try this recipe for a treat that has no comparision.

((Översättnign kommer så småningom ^^))

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Annons:
LinaN
2007-12-20 00:00
#1

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Ahnna
2008-01-07 21:13
#2

Kewl! Men har det inte blivit lite "dubbelt" i själva receptet? Första raderna kommer igen lite längre ner…?

Finns det förresten någon som vet om man verkligen klarar sig länge på bara en liten smula av ett sånt här bröd?

Och ÄR inte lembas lite likt "brödet som mättar hunger" i Mio Min Mio? Fot i munnnen Och "brunnen som viskar om kvällen", den påminner liiiiite för mycket om Galadriels vattenspegel… *harkel* KAN det vara så att Astrid Lindgren hade läst LOTR innan hon satte sig att skriva?

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

[Hamster 4 ever]
2013-03-08 18:34
#3

översatt och rediskerat:

Ingredients:
2 1/2 koppar mjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
8 msk kallt smör
(1/3 dl socker
1/2 tsk kanel
2/3 kopp mjölk (Jag tyckte att använda med 2/3 kopp tunga grädde är bättre)
1/2 tsk vanilj eller 1/2 tsk citsonsaft

Värm över till 220 grader celsius.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt smör och blanda med en gaffel eller bakverk fräs tills blandningen ser ut som fina korn. Tillsätt socker och kanel och blanda. Tillsätt mjölk och vanilj och rör om med en gaffel tills degen former. (Du kan lägga lite mer mjölk än receptet kräver ifall det blir för svårt att röra.)

Rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper, platta till dem så de blir fyrkanter som är ca 1/2 cm tjocka och ca 7 cm tvärsöver. Gör cirka 12 - 14. Grädda i ca 12 minuter eller tills insidan är inte klibbig.

Blodfot
2013-06-14 15:33
#4

nja, man klarar väll sig okey på ett bröd.

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

LinaN
2013-06-14 16:23
#5

klart man gör, men detta är sötare än vanligt och ger mer energi :)

plus att det finns fler lembasrecept där man tex har i potatis osv för att få ett ännu mer mättande bröd :D

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Kaiia
2013-06-14 16:34
#6

Åh, awesome, detta måste jag ju baka nångång! :D

Förra lajvet jag var på hade jag med mig nässelbröd, det var också nice :3

I receptet, en kopp är en deciliter väl?

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Annons:
LinaN
2013-06-14 16:38
#7

det är engelska cup, så det är inte dl…. finns omvandlare på nätet :D

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Corsai
2013-06-15 12:50
#8

En engelsk cup är 2,8 dl

Om det är en amerikansk cup så är det 2,4 dl.

Upp till toppen
Annons: