Artiklar

Nya nya Lajv iFokus!

2013-06-12 00:35 #0 av: Kaiia

"Det finns många lajvare i Sverige, men få naturliga knutpunkter på Internet för oss att samlas på och diskutera inte bara inför specifika lajv, utan lajv i stort. Det vill jag ändra på, och därför tar jag nu över sajten Lajv i Fokus och städar upp den lite." Så skrev Praefatio här för ungefär tre år sen. Nu är det min tur!

Förändringar

Mina ambitioner att få ett levande forum, där alla som är intresserade eller nyfikna på lajv kan diskutera, ge varandra tips, ställa frågor och så vidare. Förut har Lajv.iFokus bara vara inriktat på fantasylajv, men det vill jag ändra på. Jag tror vi är många här som lajvar både fantasy, vampire och post-apokalyps, och flera andra typer av lajv också. Jag ser inga begränsningar, bara möjligheter.

Kategorier

Jag har inte gjort några förändringar här, men en kategori jag tycker det borde vara lite mer liv i är "08. Lajv som har varit". Skriv gärna noveller om era karaktärer, och vad som hände på lajvet, det kan vara jätterolig läsning, och kul att ha det sen.

(Medarbetare

Jag söker just nu en eller flera medarbetare som kan hjälpa mig att hålla koll i forumet och dessutom hjälpa till att se till att det är aktivt, genom att kommentera och skriva artiklar. PMa mig för mer information om det :) ) - Inte aktuellt

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl
2013-06-14 16:26 #1 av: LinaN

Vad kul att siten fått en ny värd! Hoppas du orkar driva den vidare och att det rasslar till litet här på sajten! 

Jag lajvar inte alls längre, varken fantasy eller vampire, postapoc eller steampunk. Utan har fastnat helt och hållet i det vikingatida Reenactmentträsket ;)

All lycka till sajten! :D Blev väldigt glad att se att man ruskat liv i liket ;)

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-06-14 16:32 #2 av: Kaiia

#1 Tack, det känns kul :D

Hoppas jag orkar, och så kommer jag få hjälp av fina små medhjälpare :)

Oj, det visste jag inte ens fanns. Det verkar ju vara lite likt lajv, eller? :O

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl
2013-06-14 16:37 #3 av: LinaN

#2 det är en rätt stor skillnad mellan reenactment och lajv, sen finns det ju SCA-reenactment och de har furstar och kungadömen o allt möjligt. 

Den typen av reenactment jag sysslar med är väldigt mycket hantverk, med korrekta material, med sömmar som användes då, man kan säga att det är yber-purjo ^^ men man spelar ingen karaktär, utan man är sig själv i sina kläder. Man kan säga att man gestaltar en person ur ett visst samhällsskikt men man är fortfarande sig själv även om man är klädd som en träl eller som en hövding och allt däremellan.

Sen ska tydligen vikingalajv vara på uppsving också, har hållts två nere i foteviken i den vikingabyn där under de senaste åren.

du är välkommen in på medeltiden.ifokus och hälsa på, jag är medarbetare där sen några år tillbaka för där får man lite mer en känsla för vad SCA och reenactment är för något :D

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-06-15 09:11 #4 av: Blodfot

vi ska se till att sidan är aktiv!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-12-17 22:07 #5 av: jiithra

Vore det inte kul med infotexter om olika saker? Även väldigt basic saker kan vara trevligt att ha infotexter om.
Har endel idéer om ni behöver hjälp :)

Anmäl
2013-12-18 10:43 #6 av: Blodfot

skriv gjärna vad du tänker på!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.